מניעת
הונאות ומעילות

למנוע הפסדים ולהגדיל את שורת הרווח
מזעור ומניעת נזקים כלכליים ופנימיים בארגון
מניעת פגיעה
תדמיתית בארגון, עקב הונאות ומעילות
חיזוק נקודות חולשה בטחוניות בארגון / בחברה עם מניעת הונאות
שיפור מערך האבטחה והבקרה של הארגון, מקצה לקצה

היקף המעילות וההונאות בישראל מגיע לכ-9 מיליארד ש"ח בשנה

בין אם הארגון קטן או גדול, הפגיעה מורגשת על אחת כמה וכמה, מכיוון שהיא מגיעה מתוך העסק. מרבית מקרי ההונאות והמעילות נגרמות מצד עובדים בחברה, והנתונים הללו מבהירים דבר אחד: אמצעי הבטיחות כנגד הונאות ומעילות צריכים להיות בראש סדר העדיפויות.

בעבר, חקירות ההונאה התרחשו רק לאחר המעשה, שלא לדבר על מניעת הונאות. אולם כיום , אפשר "לחזות" ואף למנוע הונאות ומעילות שונות בארגון/עסק/תאגיד לפני שהן קורות בכלל.

בסיס למניעת הונאות ומעילות הפתרון אגור בתוכניות יסודיות למניעת הנזק, אשר מעניקות שקט נפשי. 

נתוני הונאות | קרת
הונאות | קרת
הונאות ומעילות

מה ההבדל בין הונאה למעילה?

הונאה

הונאה מוגדרת כהולכת שולל. ניצול תמימותו של אחד או יותר מעובדי הארגון, ולצד יצירת מצג שווא שהפעולה המוצעת תביא רווח והצלחה לארגון בו היא מבוצעת, או שהיא חלק "שגרתי" ונדרש בפעילות השוטפת של הארגון. לדוגמה: הצעה משכנעת וערמומית לבכיר בחברה, שלרוב תתרום לאינטרסים של המציע, יותר מאשר לעסק עצמו. 

מעילה

שימוש בסמכות ובגישה למשאבים של החברה, כדי לגרוף רווח אישי במרמה. מעילה היא גניבה של ממש, והפרת אמון חמורה בין העובד  לבין הארגון בו הוא עובד. לדוגמה: מנהלת חשבונות שמנפיקה צ'קים של החברה לפקודת הבת שלה, אותה היא דאגה לרשום מראש כ"ספקית" של כיבוד. אך כמובן שהכיבוד מעולם לא הוזמן או התקבל, והבת היא רק אמצעי להזרמת כספים מחשבון החברה לחשבונה האישי של העובדת. 

כיצד אפשר להגן על העסק?

 שירותי מניעת הונאות ומעילות הם חיוניים לכל עסק. בנוסף, ישנם כמה צעדים שיאפשרו לכם כבעלי עסקים להתמודד ולהגן על הארגון באופן עצמאי ולמזער  את הנזקים:

בקרה מדגמית של מצלמות אבטחה

כדי למנוע גניבת ציוד פנימי ע”י גורם חיצוני/עובד חברה, נעדיף להשתמש במערך אבטחה מקיף, קרי מצלמות אבטחה במעגל סגור. במהלך הצבתן, וודאו שכל האזורים החשובים, המועדים לגניבות “מכוסים” (וגם אלו שלא, כמובן)

בדקו את המלאי
באופן יומיומי

בימינו, כמעט כל ארגון מתמודד עם גניבת ציוד. השלב הראשון הוא זיהוי הבעיה, והדרך היעילה ביותר היא בדיקת מלאי יומית, תוך כדי השוואה לנתוני המכירות. כך, נוכל לדעת האם קיים מחסור חריג, ולטפל בבעיות הנקודתיות בהתאם

בדיקה יומית
של ההכנסות

הקופות הרושמות מתעדות הכול, לכן רצוי לנצל זאת – ולהשוות את ההכנסות היומיות שתועדו, אל מול הכסף הזמין בקופה.
במידה ומצאתם הפרש או/ו חוסרים, תוכלו לאשש את החשד בקלות עם תיעוד הבדיקות היומיות

שכרו “לקוח סמוי” עבור
עובדים חשודים

לרוב, מאחורי גניבת כסף וזיוף הכנסות עומדים מנהלים בחברה וקופאים.
אם אנו חושדים באחד מהעובדים שלנו, נוכל לשכור “לקוח סמוי” – אדם שיבצע רכישה רגילה לכל דבר, אך למעשה ישקיף על התנהלות העובד, ויחפש סממנים מחשידים/מפלילים. אדם זה ימלא דוח שהובן מבעוד מועד ויסכם את ממצאי האינטראקציה שבוצעה עם העובד

שימוש במערכות
ביומטריות

הונאה נוספת שמבצעים מנהלים/עובדים בארגונים היא "זיוף נוכחות". כלומר, הצגת שעות נוכחות מפוברקות בעבודה. המערכות הביומטריות הוכיחו עצמן כיעילות במיוחד בתחום זה. המערכות המסוגלת לאמת כניסת עובד, הן באמצעות כרטיס מגנטי, והן באמצעות זיהוי פנים או טביעת אצבע, בו במקום ולעולם לא מרחוק

קרת - המובילה בישראל
למניעת אובדן עסקי

אנו בחברת קרת מתחייבים לעשות הכל למען השקט הנפשי שלכם. התוצאות בשטח מדברות בעד עצמן, ובמשך 25 שנים המשכנו באותה מסורת עבודה מקצועית, שתמיד הובילה אותנו להצלחה. שיטה מנצחת לא מחליפים – ובזכותה, לקוחותינו נשארים עמנו שנים רבות. 

צרו קשר לקבלת הצעה לארגונכם